Reserve Rum Original

Chairman's Reserve

Rom

Chairman’s Reserve lagras först 9-12 mån på nya ekfat följt av lagring på fat som tidigare innehållit Jack Daniel’s och Buffalo Trace. Efter blandning slutlagras rommen i 6 månader för att gifta sig ordentligt och rundas av. Snittåldern ligger på runt 5 år.


Chairman’s Reserve produceras av St. Lucia Distillers som är det sista kvarvarande destilleriet på St. Lucia. Just Chairman’s Reserve såg dagens ljus först 1999 men historien om familjen Barnard, som startade allt, och rom från St. Lucia går tillbaks betydligt längre än så. Ända sedan de första sockerrören planterades på ön och sockerproduktionen kom igång så har plantagearbetarna även arbetat med att destillera resterna från produktionen (melass) till rom. I takt med att rom började leta sig ut i världen och rom blev var mans dryck ökade även konkurrensen. I slutet av 1950-talet hade det tom gått så långt att det bara återstod två destillerier på ön. För att härda ut och bygga för framtiden beslutade därför familjen Barnard och familjen Geest 1972 att slå ihop sina destillerier och St. Lucia Distillers var fött.

St Lucia Distillers använder melass som får jäsa i öppna kar med två olika typer av jäst. Destillering sker i både enkelpanna och kolonnpanna och rommen blandas innan lagring. Helt enligt den brittiska traditionen.

Produktdetaljer

Artikelnummer
12621
Pris
1x700ml á 0,00 kr
Antal styck per förpackning
1
Förpackning
Flaska 700ml
Alkohol
40%
Lager och Leverans info
10+ kvar för - omgående leverans
Ursprung
Karibien > Saint lucia

Liknande artiklar

1931
Rom
1931 46%

Chairman's Reserve

Smith & Cross
Rom
Smith & Cross 57%

Smith & Cross

Reserve Forgotten Cask
Touchstone
Rom
Touchstone 61%

Foursquare Distillery

Reserve Legacy
Rom
Reserve Legacy 43%

Chairman's Reserve

2 Ports White Aged Rum
Chairman's Reserve Single Cask Renbjer 20th Anniversary
Jardin Fruité
Reserve Spiced Rum
Rom
Reserve Spiced Rum 40%

Chairman's Reserve

J. M Rhum Blanc 50%
Vintage 2009
Rom
Vintage 2009 46%

Chairman's Reserve

J M Rhum XO
Rhum J.M VO Terroir Volcanique
Ekologisk
Barrel Rested Rum